Novi trener, stare ambicije (video)

IVANJICA – Uprava kluba je na Božić razrešila šefa struke Aleksandra Janjića a na njegovo mesto postavila Mladena Dodića.

javor pripreme zimaJavor Matis je prozivkom novog šefa stručnog štaba pokrenuo motore za pripreme, za prolećni deo prvenstva. Kao što je već poznato uprava kluba na čelu sa predsednikom Dragomirom Lazovićem iznenada je rešila da raskine saradnju sa dojučerašnjim šefom struke Aleksandrom Janjićem. I pored toga što je ekipa u 22 odigrana kola bila na zavidnom nivou, plasirala se među osam ekipa u Kupu Srbije i prvi deo sezone završila na osmom mestu to nije garantovalo ostanak Janjića na klupi ivanjičkog superligaša. Predsednik kluba Dragomir Lazović je zadovoljan rezultatima i plasmanom, ali kako kaže poslednje utakmice i igre pojedinih igrača su dosta diskreditovale njihovu cenu, pa je to bio jedini minus sada već bivšeg trenara, i zbog toga je uprava rešila da sa njim raskine saradnju.
Sportski direktor Javor Matisa Nikola Lišanin ističe da je klub što se igračkog kadra tiče veoma stabilan, jer je ekipa ostala na okupu. Dovođenja pojačanja biće uslovljena eventualnim odlascima pojedinih igrača tako da će određena mesta morati adekvatno da se popune. Dvojica igrača su već pristupila Javor Matisu dok je za sada samo Bojan Čečarić otišao iz kluba.
Novi – stari šef struke Mladen Dodić dobro je poznat ivanjičkoj publici. Vodio je ekipu u sezoni 2012/13 kada je sa Javor Matisom došao do polufinala Kupa Srbije, a Majo Vujović kardinalnim suđenjem protiv Jagodine onemogućio Ivanjičanima da zaigraju u finalu najmasovnijeg takmičenja. Sezonu su završili na 10. mestu a Dodić odlazi iz kluba.

Dve i po godine kasnije Javor Matis i Mladen Dodić ponovo su na istom zadatku uz obostrano zadovoljstvo. Po rečima Dodića igrački kadar dobro poznaje jer je sa mnogima već sarađivao, a mlađi koji su obećavali u vreme kada je on bio trener, sada su jedni od stubova tima. Oni koji dolaze, svojim radom treba da zadobiju poverenje i tako steknu status prvotimca što će biti dobro i za njih i za klub.
Jedan od najiskusnijih igrača ne samo u Javor Matisu već i u celoj Super ligi, Milovan Milović propustio je zbog povrede veći deo prvenstva. Pred kraj jesenje sezone počeo je da trenira ali ne i da igra. Pred njim je period u kom želi povratak u staru formu što će ekipi dati veliku sigurnost. Veruje u svoje kolege i sebe, i nada se dobrom proleću.
Vremena nema mnogo jer nastavak prvenstva sledi već 20. februara. Ekipa će u teškim vremenskim uslovima raditi u Ivanjici, pa će uslediti selidba na Ohrid staru bazu Javor Matisa. Do tada će se znati sa kakvim igračkim kadrom se ulazi u nastavak prvenstva, ali kako god da bude ivanjičkog superligaša čeka paklen raspored u prolećnom delu.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.