Novi svetski rekord za Nebojšu Đurića (VIDEO)

UŽICE – Užički para atletičar Nebojša Đurić je na Gran pri takmičenju u Lidu di Jesolo osvojio zlatnu medalju, a uz to i postavio novi svetski rekord u bacanju diska. U kategoriji F55 takmičar AK Pora ostvario je rezultat od 40,37 metara, a bio je drugoplasirani u bacanju kugle.

Nebojša je kao svoju prioritenu disciplinu pred odlazak u Italiju istakao bacanje kugle, međutim bolji rezultat došao je u bacanju diska.

„Bio sam drugi u bacanju kugle, dugogodišnji rival iz Bugarske me je ponovo pobedio. S ruge strane, u disku sam popravio svoj rekord za nekih 50 centimetara. U disku doduše nije bila prejaka konkurencija, na nekim svetksim takmičenjima je mnogo teže, tu smo se pre svega borili sami sa sobom, da vidimo možemo li da prevaziđemo sopstvene mogućnosti“, kaže Nebojša Đurić.

Neće biti pauze za Nebojšu, s obzirom na to da ga već krajem sedmice očekuje Prvenstvo Srbije u Kruševcu. Misli su delimično usmerene i na Svetsko prvenstvo, koje će se od 8. do 13. jula održati u Parizu, gradu domaćinu narednih Paraolimpijskih igara.

„Paraolimpisjke igre su kruna svega. Učestvovali smo na dva izdanja igara, nismo imali neke zapažene rezultate i želimo da Nebojša konačno baci dobar rezultat. Pre svega se baziramo na kugli, tu smo konkurentni, a naravno zašto ne probati i novi svetski rekord u bacanju diska“, kaže trener Nikola Radovanović.

U Italiji je još dvoje takmičara AK Pora dobilo kategorizaciju za buduća takmičenja. U pitanju su Goran Nikolić i Ivana Arsić.

„Pregovaramo sa još jednom devojčicom iz Priboja, ona ima 18 godina. Želimo da uspe da se izobri za sebe i da vidi nešto što je veoma lepo, a to je sport i to je mogućnost da se bori za sebe i da osvaja medalje“, kaže Miloš Zarić, osnivač AK Pora i višestruki osvajač medalja.

Kako bi nastavili sa dobrim rezultatima, takmičari Pore nadaju se da bi, uz pomoć grada i resornog ministarstva, u skorijoj budućnosti mogli da opreme novu teretanu na gradskom bazenu sa adekvatnim liftom, poput onog koji je urađen u teretani u Kosjeriću.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.