Novi šampioni u sportskim igrama

ČAJETINA – Održana je prva etapa ovogodišnjeg ciklusa Sportskih igara mladih u Čajetini.

Najuspešniji u tenisu bio je Darko Petrović iz Užica, koji je u finalu sa 6:1 pobedio prošlogodišnjeg osvajača prvog mesta, Vuka Bijeljanina.

U šahu je među 2005. godištem najuspešniji kod dečaka bio Boban Rosić, koji je u finalu savladao Dragana Jankovića, a trećeplasirani je bio Ranko Stojanović. Kod dečaka u 2009. godištu Vukašin Vilotijević je zauzeo prvo mesto, ispred Vuka Sredojevića i Vuka Penezića. U istom godištu kod devojčica slavila je Jovana Aćimović, dok je drugo mesto pripalo Iskri Gavović.

U stonom tenisu slavile su Jovana Gudurić i Marta Gudurić, a kod dečaka najuspešniji su bili Nikola Radišić i Uroš Stojanović.

Preostale discipline u Čajetini će se održati 16. juna. Sportski direktor SIM-a, Zorica Mijatović, kaže da se priredba prilagodila novim pravilima uslovljenim epidemiološkom situacijom u zemlji, a olakšavajuću okolnost predstavljala je činjenica da su se takmičenja održala na otvorenom, gde su ograničenja znatno manja.

Organizator takmičenja, kao i prethodne dve godine, bio je Sportski savez Čajetina. Pobednici disciplina plasirali su se na završno takmičenje na nivou Srbije, koje će se održati u Beogradu tokom jula meseca.

Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.