Novi rekordi i ove godine – pandemija pomogla da otkrijemo lepotu odmora u Srbiji

I pored epidemije i svih ograničenja koja je donela, 2021. godina bila je uspešna za srpski turizam. Domaćim turistima posebno su bile zanimljive planine i banje. Godinu su obeležile i investicije u turizmu i neki rekordi. Evo kako izgleda ovogodišnji turistički presek.

Uspešnu godinu završila je i dobila međunarodno priznanje – Mokra Gora, čudesno selo koje ima svoju prugu i svoj grad: našla se na listi najboljih sela na svetu.

foto.TO Užice

Bilo je i turističkih novina. Pažnju su posebno privukle žičare – zlatiborska Gold gondola, najduža panoramska žičara na svetu, postala je pravi hit i za manje od godinu prevezla 250.000 putnika, i kopaonička koja računa na skijaše.

Među planinama na prvom mestu je Zlatibor u sva četiri godišnja doba, sa stalnim rastom broja turista, kojih je oko 400.000 godišnje, a tu su i obližnji Zlatar i posebno Tara sa svojim vidikovcima. 

foto.zoomue

Deo bogatog mozaika turističke ponude čine svakako i srpska sela, reke, jezera, vinarije. Bilo je svuda i različitih manifestacija, posebno u regiji Zapadna Srbija, najposećenijoj kod nas, koja je uspešnu godinu završila i sa tri Turistička cveta – Turističkoj organizaciji Čačka, Ranku Milanoviću iz Nacionalnog parka „Tara“ i zlatiborskoj gondoli.

RTS

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.