Novi računarski kabinet u Tehničkoj školi

UŽICE – U Tehničkoj školi u Užicu otvoren je računarski kabinet koji će učenicima smera grafičarstvo, tehničari za grafičku pripremu i za oblikovanje grafičkih proizvoda omogućiti sticanje novih znanja iz oblasti animacije i 3D modelovanja. Kabinet je opremljen zahvaljujući kompaniji Prvi partizan a.d. koji je obezbedio 10 desktop računara u vrednosti oko 700.000 dinara, a grad Užice je finansirao rekonstrukciju prostora novog kabineta.

„Svesni smo da su informacione tehnologije sadašnjost i budućnost i zato nam je želja da jednog dana kadrovi koji će proći i kroz ovaj kabinet, budu deo radnog procesa savremenih kompanija. „Prvi partizan” društvenu odgovornost visoko rangira kao strateški cilj, a iz Tehničke škole u kompaniju je došao veliki broj zaposlenih u proizvodnji i u rukovodećem kadru“, rekao je generalni direktor Prvog partizana Dobrosav Andrić.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petkovioć naveo je da ga raduje što se otvaranjem ovog kabineta doprinosi da učenici Tehničke škole praktično primene teorijska znanja u vezi sa inoformacionim tehnologijama.

„Još važnije je što će se na taj način podstaći njihova zainteresovanost za oblast bez koje se danas ne može zamisliti uspešno poslovanje. Biće nam drago ako ovaj kabinet bude u funkciji osposobljavanja kvalitetnih kadrova na koje će u budućnosti moći da računa, između ostalih, i Prvi partizan“, rekao je  Petković.

Tehničku školu trenutno pohađa oko 900 đaka, u pet područja rada i na devet obrazovnih profila, a od iduće školske godine biće uveden novi obrazovni profil za potrebe privrede koji je na verifikaciji u Ministarstvu prosvete.

You may also like...