Novi put u pribojskoj opštini

PRIBOJ – Zahvaljujući izuzetno lepom vremenu u oktobru, za nešto više od mesec dana, radnici Puteva Užice asfaltirali su novih pet kilometara puta prema Strmcu, u opštini Priboj, koji prolazi kroz najveću planinu u ovom kraju, Javorje.

Foto: Opština Priboj

U pitanju je deonica od mosta za Zabrđe, do mesta zvanog Kapija, i skretanja za šumsku kuću. Proširena je trasa puta, pročišćeni su propusti, prokopani odvodni kanali, debljina asfaltne trake je sedam centimetara a širina puta 3,5 metara, plus po pola metra bankine, sa obe strane asfalta.

Vrednost radova je oko 70 miliona dinara, investitor je država Srbija preko JP „Putevi Srbije“, po nekadašnjem Programu za povratak raseljenih lica. 

Foto: Opština Priboj

Sa poslednjom deonicom, od pet kilometara, do sada je asfaltirano ukupno 11 od  18 kilometara na putnom pravcu  Sjeverin – Strmac, a do centra, odnosno škole u ovom selu, preostaje još sedam kilometara. Plan je da se i to realizuje u narednom periodu. 

Meštani ovog kraja, i Srbi i Bošnjaci, prezadovoljni su urađenim.Svesni su da je asfaltni put kroz javorska sela novi prozor u svet i okosnica daljeg razvoja ovog kraja, seoskog turizma pre svega, ali i povratka ljudi na vekovna ognjišta. 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.