Novi paraatletičar Pore kroz sport želi da unapredi kvalitet života (VIDEO)

UŽICE – Paraatletičari iz užičkog kluba Pora pripremaju se za predstojeće izazove, poput Svetskog prvenstva i borbe za ostvarivanje normi za Paraolimpijske igre. U društvu reprezentativaca Nebojše Đurića i Miloša Zarića trenira i novi član ovog kluba, Goran Nikolić, koji je u bavljenju sportom našao način da unapredi svoj život.

Goran Nikolić počeo je da trenira u Pori pre dve godine. Tek mu predstoje prva takmičenja, ali kaže da se trenutno ne opterećuje time kakve rezultate će ostvarivati.

„Kroz invaliditet sam se mnogo olenjio, slabo sam bio fizički aktivan, tako da sam imao problema tokom svakodnevnih aktivnosti kao što su prebacivanje u kolica ili u automobil. Polako sam krenuo, pa je to bivalo sve bolje i bolje, došlo se već do ozbiljnije priče“, kaže Nikolić.

Goran Nikolić Pora
Foto: Printscreen

„Ove godine ima Gran pri u Italiji koji će mu biti klasifikacija. Tu će dobiti kategoriju i zvanično se upisati u reprezentaciju. To je glavno za njega u ovoj godini“, kaže trener Nikola Radovanović.

Goran se upoznao sa osnivačem kluba i višestrukim osvajačem paraatletskih medalja, Milošem Zarićem, još 2007. godine, u bolnici.

„Nije lako doći i početi da treniraš. Ljudi većinom dođu i odmah potom odustanu, a ako je čovek i samo malo uporan, ostaje da trenira. Nijedan posao nije lak, pa ni trenirati i postati šampion. Ali, sve se može kad se hoće“, smatra Miloš Zarić,

Nebojši Đuriću je u Tokiju izmakla medalja, tako da su naredne Paraolimpijske igre već u mislima. Prioritet je, ipak, Svetsko prvenstvo.

„Ako budem na ličnom nivou bio bih zadovoljan. Moraću da bacim preko 12 metara kako znam, inače nemam čemu da se nadam po pitanju značajnijeg rezultata“, uz osmeh kaže Đurić.

Užički paraatletičari smatraju da su se svojim rezultatima izborili za bolje uslove za trening, tako da pored stadiona, sada na raspolaganju imaju i malu halu u Krčagovu, a adaptira se i teretana na gradskom bazenu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.