Novi kružni tok i parkirališta na Zlatiboru

ZLATIBOR-Na Zlatiboru poslednji meseci 2022. godine u znaku su velikih radova. Radi se na unapređenju putne i saobraćajne infrastrukture koja je preduslov turističkog razvoja. Uporedo se izvode radovi na završetku novog kružnog toka na samom ulazu na Zlatibor, pored hotela „Olimp“ i „Agape“ , obilaznici oko Zlatibora i projektu koji se odnosi na označavanje turističke destinacije Zlatibor i odredišta na teritoriji opštine Čajetina.

foto.TO Zlatibor

Novi kružni tok omogućiće olakšan pristup i odlazak sa turističke destinacije. Turistička signalizacija je postavljena na državnim putevima, kao i u samom centru Zlatibora na više lokacija na frekventnim mestima što je od posebnog značaja za potrebe najvećeg broja posetilaca.
Cilj signalizacije je obaveštavanje i upućivanje korisnika do kulturnih, istorijskih, verskih, prirodnih i drugih turističkih odredišta.

Iz godine u godinu kako se povećava broj posetilaca i automobila na Zlatiboru, Opština Čajetina, KJP “Zlatibor” i Turistička organizacija Zlatibor  teže da obezbede adekvatno obeležene i uređene parking
prostore. Sa tim u vezi, pokrenut je  projekat nadzora i kontrole parkiranja “Oko sokolovo” , pa je obezbeđen veliki broj parking prostora na više lokacija u samom centru i naselju Zlatibor.

foto.TO Zlatibor

KJP “Zlatibor” Čajetina asfaltiralo je najveći parking prostor na Zlatiboru na potezu od hotela “Olimp”, prema Turističko-rekreativnom kompleksu Zlatibor. Ovaj prostor je površine oko 7000 metara kvadratnih i namenjen je
parkiranju putničkih vozila i turističkih autobusa.

U završnoj fazi su i radovi na obilaznici oko Zlatibora ukupne dužine od 9.5 kilometara. Ova saobraćajnica će u velikoj meri rasteretiti saobraćaj na Zlatiboru.

Turistički centar Zlatibor raspolaže javnim parking prostorima koji se nalaze na nekoliko lokacija u turističkom naselju. Pored javnih parking prostora, na Zlatiboru postoje još dva parkinga gde se naplata vrši na naplatnim rampama.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.