Novi krov na Spomen domu na Kadinjači

KADINJAČA-Završena je rekonstrukcija  krovne konstrukcije i zamena krova na Spomen domu na Kadinjači.

 

Renovirano je  1.400 metara kvadratnih krovne konstrukcije, ukupne vrednosti  oko šest miliona dinara. Polovinu sredstava obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija kroz projekat Narodnog muzeja, a drugu polovinu grad Užice.
Gradonačelnik Užica Tihomir Petković  istakao je danas na Kadinjači  da se  razmišlja o načinu komercijalizacije Spomen doma na Kadinjači.
„Činjenica je da nas u naredne tri godine čekaju nepopularni zadaci vezani za smanjenje broja zaposlenih, kao i da budžet grada sam po sebi ima značajnu strukturnu neravnotežu u smislu da iz redovnih prihoda nemamo nijednog dinara za investicije. To nas tera da i javne ustanove u narednom periodu mnogo više razmišljaju kako da komercijalizuju svoj posao, a od Narodnog muzeja i Turističke organizacije, očekujemo najviše predloga u tom pravcu“, rekao je Petković. 
Radovi na sanaciji krova urađeni su u okviru priprema za obeležavanje 75 godišnjice Užičke republike i bitke na Kadinjači,kao i 70 godina rada Narodnog muzeja Užice.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.