Novi konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti (video)

UŽICE-Grad Užice raspisaće sutra konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama  za ovu godinu,za koje će biti   izdvojeno 8 miliona dinara.

ue2

Sufinansiranje će biti odobravano za nabavku i ugradnju materijala za izolaciju spoljnih zidova,  do 150.000 dinara po objektu, kao za sufinansiranje do polovine iznosa ukupne vrednosti  za nabavku i ugradnju stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima, maksimalno do 100.000 dinara.

 

Ove godine novina je  što će biti izdvajana sredstva i za sufinansiranje  do 100.000 dinara  za  kotao na drveni pelet ili sečku i za nabavku kotlova na prirodni gas  do 60.000 dinara.

 

Gradonačelnik Petković je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da je cilj svih ovih aktivnosti smanjenje smanjenje zagađivanja vazduha u Užicu u zimskom periodu.
„Užice je jedini grad u Srbiji koji sufinansira individualne objekte.Cilj nam da smanjimo emisiji štetnih gasova  kroz uštede u energentima koje će se ostvariti boljom izolacijom stambenih objekata i korišćenjem ekoloških goriva, ali i povećanje svesti o energetskim potrebama, uštedama i racionalnom korišćenju energije za grejanje u objektima fizičkih lica“,kaže Petković.
Konkurs je otvoren do 18.aprila,a domaćinstva koja dobiju sredstva u obavezi su da najkasnije do 1. oktobra završe sve radove.

 

ZooM

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.