Novi biser Zlatibora – vodopad Skakavac (VIDEO)

SEMEGENJEVO/ZLATIBOR – Na Zlatiboru je za posetioce dostupan još jedan atraktivni lokalitet- vodopad Skakavac u selu Semegnjevo. Nalazi se na idealnoj lokaciji, između Mokre Gore i Zlatibora, pa je često omiljeno mesto za odmor biciklistima i planinarima, a u planu je da dobije još nekoliko sadržaja koji će upotpuniti boravak na ovom planinskom biseru.

Do skoro skriveni dragulj zlatiborskog sela Semegnjevo vodopad Skakavac postao je dostupan za posetioce koji tu nalaze rashlađenje u vreme velikih vrućina.

Vodopad
Foto: ZooMUE

„Izuzetno je lep vodopad i drago mi je da je počelo nešto da se radi oko njega. Pre neki dan smo ovde roštiljali. šetamo, odlazimo do Zlatibora“, kaže posetilac.

Vodopad je poznat po tome da nikada nije presušio iako povremeno naiđu sušni dani kao sada. Visok je 20 metara, a u njegovom uređenju volonterski su učestvovali osnovci iz Čajetine i Zlatibora, kao i planinari.

„Tada je prostor uređen kompletno i očišćen od svega što je nepoželjno, sačuvana je sva vegetacija lišćara i posađene nove biljke. Prema izjavamna meštana tu je postojala vodenica sa leve strane i mi se nadamo da ćemo uspeti da je obnovimo“, kaže upravnik Parka prirode Zlatibor Boško Šopalović.

Pešačkim i planinarskim stazama kroz Park prirode Zlatibor lako se stigne do ovog vodopada.

„Staze su kružne od 15 do 20 kilometara, jasno i precizno obeležene sa tablama. Svako može da se snađe i nađe put do bilo kog odredišta“, dodaje Šopalović.

Boravak u Semegnjevu turisti koriste za pešačenje do planinskih vrhova i okolnih brda, vožnju bicikla kroz šumske staze i pecanje na čistim potocima.

Park prirode Zlatibor zahvata delove Čajetine, Nove Varoši, Priboja i Užica na površini od oko 42 000 hektara i svrtsan je u prvu kategoriju zaštite. Najatraktivnije lokacije za turiste su vrh Viogor i vodopad Skakavac koji su sve češća lokacija fotografija na društvenim mrežama.

Semegnjevo je na pola puta između Mokre Gore I Zlatibora I često je na mapi planinarskih I biciklističkih tura.

„Turisti koji se doluče za ovu rutu mogu da uživaju u divnom ambijentu i prirodi. Ovo će sigurno motivisati ugostitelje i ljude iz sela da pokrenu privatni biznis kao što je kafana ili ugositeljski objekat“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

U planu je da ovaj vodopad dobije dodatne sadržaje kao što su mobilijar, silaz niz stenu i opremu za sportsko penjanje.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.