Novi asfalt u Nikojevićima

UŽICE-U toku ove  godine uloženo je oko 10 miliona dinara za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće putne infrastrukture u mesnoj zajednici Nikojevići udruženim sredstvima grada i meštana.

Kroz ugovore za udruživanje iz 2017. i 2018. godine rekonstruisana su četiri putna pravca ukupne površine oko 2.500 metara kvadratnih : Ponjavića groblje –Cicvarići u dužini oko 200 metara, Vesova vrba – Plandište dužine 195 metara, put za Gornje Ponjaviće ukupne dužine 480 metara i 100 metara putnog pravca Ponor – Terzići. Radovi na ovim putnim pravcima su finsnsirani tako što je grad iz budžeta izdvojio 67 odsto  vrednosti radova, a učešće  meštana je bilo 33 odsto.

 

 

Odlukom gradskog rukovodstva značajna sredstva su uložena i u sanaciju i rekonstrukciju putnog pravca od Kaldrme do centra Nikojevića u površini oko 3.500 metara kvadratnih ,a ovi radovi su u punom iznosu finansirani iz gradskog budžeta. U okviru tih radova u ovoj mesnoj zajednici asfaltiran je i put u dužini od 130 metara za porodicu Milinkovići. S obzirom da je član porodice Milinković, osoba sa invaliditetom kojoj zbog čestih zdravstevnih problema dolaze kola hitne pomoći, sada će to, naročito u zimskom periodu, biti lakše jer asfalt koji je urađen, omogućiće lakši prilaz, veću bezbednost i sigurnost.

You may also like...