Nove mere za povećanje bezbednosti traktorista u Bajinoj Bašti

BAJINA BAŠTA – Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, u poslednjih šest godina od ukupno 13 poginulih lica u saobraćajnim nesrećama na teritoriji opštine Bajina Bašta, 7 lica su bili traktoristi.

Dakle, 54 odsto poginulih lica na teritoriji opštine Bajina Bašta čine upravo traktoristi i po tom podatku opština Bajina Bašta je ubedljivo najgora u Srbiji. Prosek poginulih traktorista od ukupnog broja poginulih licu u saobraćaju u Republici Srbiji iznosi oko 5 odsto. U 2020. godini od ukupno 3 poginula lica u saobraćajnim nesrećama 2 poginula su bili traktoristi.

Imajući u vidu sve navedeno Komisija za bezbednost saobraćaja opštine Bajina Bašta je predložila niz mera kako bi se ovi negativni podaci barem delimično ublažili. Neke od tih mera su nabavka zaštitnih ramova za traktore, kao i rotacija i tabli za označavanje sporih vozila kao i održavanje edukacije za traktoriste od strane Agencije za bezbednost saobraćaja. Takođe, jedna od preporučenih mera je i pojačana kontrola traktorista u saobraćaju od strane saobraćajne policije kako u naseljenim mestima tako i na seoskim putevima.

Izvor: drina.info

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.