Nove mere Vlade u borbi protiv COVID-a 19

SRBIJA – Zaključkom Vlade Srbije određeno je nekoliko objekata na teritoriji Republike koji će, u slučaju potrebe, služiti za karantinski smeštaj.

Pooštrene su mere koje se odnose na ograničavanje javnog okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

Vlasnici su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta. Iz primene ove odluke izuzeta su lica koja zbog radne obaveze i specifičnog načina organizacije rada objektivno ne mogu primeniti ovu meru.

Pooštrena je mera koja se odnosi na zabranu izvoza lekova i ona se sada odnosi ne samo na lekove proizvedene u Srbiji, već na sve lekove koji se nalaze na teritoriji naše zemlje. Iz istih razloga, osim suncokretovog ulja, od danas je zabranjen je i izvoz suncokreta u ljusci i poluprerađenog ulja.

Vlada je još jednom zamolila i apelovala na sve građane, a naročito na najstarije, da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima.

„Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina“, navodi se u saopštenju sa današnje sednice, uz poruku da samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobednici.

Vlada Republike Srbije

You may also like...