Nove mere Gradskog štaba za vanrede situacije (VIDEO)

UŽICE-Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se maksimalno redukuje rad javnih službi u cilju što manjeg broja dolazaka građana, koji račune objedinjene naplate za februar,mart i april mogu platiti po ukidanju vanrednog stanja bez kamate.

Građani sve informacije mogu dobiti na telefon u kol centru Gradske uprave 592- 448 u vremenu od 7.30 do 20.00 časova

Da se svi rokovi za konkurse koje je raspisao Grad Užice (energetska efikasnost, stambene zgrade, izdavaštvo, omladinska politika) pomeraju do okončanja vanrednog stanja. Danas, u skladu sa Odlukom Vlade, prestaje rad šalterskih službi.

Kako situacija nalaže Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju zajedno sa svim službama, javno-komunalnim preduzećima, ustanovama i u stalnom kontaktu sa zdravstvenim ustanovama.

„Dobra informacija jeste da u našem gradu i okrugu nema registrovanih osoba zaraženih virusom KOVID 19,ali ono što je loša vest i što zabrinjava jeste činjenica da veliki broj naših sugrađana, pre svega starijih lica, ne poštuje preporuke da je neophodno ostati u svojim domovima. To je bilo očigledno i tokom jučerašnjeg dana u našem gradu“ ,istakao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković .

Petković je obavestio građane da u ovom trenutku sve komunalne službe u gradu obavljaju svoje zadatke i podsetio da je

  • radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno od 08 do 20 časova, sa mogućnošću pojačavanja ograničenja
  • gradski javni prevoz je redukovan ukidanjem svih đačkih polazaka
  • zabranjeno je održavanje svih javnih skupova i manifestacija
  • privremeno zatvaranje javnih objekata kao što su gradski bazen sportska hala, stadioni
  • Od danas ne radi ni Biblioteka u Užicu

„Još jednom želim da ukažem na ozbiljnost situacije i uputim molbu i apel našim sugrađanima da poštuju preporuke nadležnih državnih organa i stručnih službi kako bi posledice epidemije bile što manje“,naglasio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.