Nove kovid ambulante (VIDEO)

UŽICE – Veliki redovi ispred kovid ambulanti u Užicu bili su svakodnevni prizor što je stvaralo nervozu među pacijentima. Ovih dana u užičkoj bolnici radi se na pripremanju dve nove kovid ambulante koje bi trebalo da smanje gužve i ubrzaju proces testiranja.

Ploča ispred infektivnog odlejenja je već urađena, a u pripremi je konstrukcija za montažni objekat površine 90 kvadrata. Prostori za sestre i pacijente će biti posebno odvojeni, a odmah pored čekaonice biće postavljeni toaleti.

BOLNICA AMBULANTE
Foto ZooMUE

„Sve će biti pokriveno, zatvoreno tako da pacijenti neće morati da šetaju po lošem vremenu do rendgena“, kaže direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

U susret drugom talasu korona virusa bilo je neophodno obezbediti dodatne prostore za preglede, pa su kontejenri bili donacija užičkih privrednika, dok je mobilni rendgen aparat obezbedilo Ministarstva zdravlja. Direktror Zdravstvenog centra Užice očekuje da će prvi pacijenti biti primljeni za najviše mesec dana, a broj lekara će biti prilagođen situaciji.

„Taj rendgen apart je digitalni, sve se završava tu. Nema šetnje, nema čekanja an radiologiji. Koliko god mi bili spremni ukoliko se ne budemo prdiržavali mera koje se preporučuju, neće nam biti dovoljni bilo koji kapaciteti“, kaže Božović.

U narednom periodu Užice će dobiti PCR laboratoriju koja će dodatno ubrzati proces obrade podataka i stanja zaraženih na teritoriji Zlatiborksog okruga.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.