Nove javne česme u Priboju

PRIBOJ – Javne česme su nedostajale ovom gradu, za svakodnevno osveženje, a pogotovu prilikom letnjih sparina i tropskih vrelina. U starom Priboju već izvesno vreme postoji javna česma na autobuskoj stanici, a u novom delu grada nekada je postojala javna česma kod zelene pijace, pa je jedino mesto za osveženje putnika namernika i šetača, bila česma u porti hrama Hristovog Vaskrsenja. Za jedan ovakav grad, to je svakako bilo nedovoljno.

Ovaj nedostatak uočili su nadležni u lokalnoj samoupravi, pa je od ovog leta već u funkciji javna česma u glavnoj ulici u starom delu grada, preko puta Zavičajnog muzeja, gde je uz česmu, kultivisan i plato behaton pločama, a očekuje se i postavljanje klupa za predah, pored ove javne česme.

Ovih dana očekuje se puštanje u funkciju i javne česme u parku u novom delu Priboja, gde su radovi privedeni kraju, uskoro sledi priključak česme na vodovodnu mrežu, a ovde su urađene i dve nove staze za šetače, kako ne bi, kao do sada, ugrožavali zelene površine, preostaju da se urade još dve, a na taj način rešiće se i problem oštećenog stepeništa, koje je maltene postalo neupotrebljivo, pogotovu u zimskom periodu.

Planirano je postavljanje i još četiri stubna mesta za javnu rasvetu, kao i nasipanje rodne zemlje pored urađenih staza, čime će se upotpuniti ozelenjavanje ovog predivnog prostora i za Pribojce svih uzrasta, omiljenog mesta i za igru, i za odmor, ali i uživanje u hladovini brojnih krošnji drveća.

U ovoj oazi mira i zelenila, postaviće se nove i popraviti oštećene klupe u parku, a nadležni apeluju na svest obesnih pojedinaca, koji, uglavnom u noćnim satima, u pogrešnom smeru troše svoju negativnu energiju, uništavajući parkovski mobilijar, i tako ugrožavaju bezbednost posetilaca ovog parka, pre svega dece, a da bi se oštećene klupe obnovile, utiču i na ponovno i bespotrebno trošenje zajedničkog novca, umesto da se ta ista sredstva iskoriste za neke nove vrednosti, možda i za neke slične infrastrukturne investicije, a sve na dobrobit građana naše lokalne zajednice.

Izvor: Opština Priboj

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.