Novčana pomoć grada za ratne i vojne invalide (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice dodelio je novčanu pomoć predstavnicima Udruženja ratnih i vojnih invalida, odn. članovima porodica poginulih boraca u ratovima iz 1990-ih godina.

„U prethodnom periodu sredstva su bila manja, ali se trudimo da ih uvećavamo iz godine u godinu. Ove godine su duplo uvećana. Ukupno 36 vojnih invalida dobiće po 30.000 dinara, a isti iznos dobija 18 članova porodica poginulih u ratovima. Opredelili smo 40.000 za dete stradalog borca. Ova sredstva ćemo nadam se dodatno uvećati i naredne godine. Mi ih podržavamo i kroz organizacije civilnog društva, a i sredstva koja se na taj način doeeljuuju su uvećana“, kaže gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Gradonačelnici i većniku za socijalna pitanja, Slobodanu Grbiću, zahvalnost je izrazila predsednica Udruženja ratnih i vojnih invalida, Ljiljana Cvrkota.

„Prošle su tri decenije od tih bolnih uspomena i niko ne voli da se podseća teške prošlosti. Neko je izgubio sina, neko oca, a neko supruga. Mi nemamo razloga za stid, već oni koji su napali ovu zemlju, koja je želela da bude svoja na svome. Poruka je da više ne želimo sukobe, ali i to da nikome nećemo dati svoju zemlju. Hvala gradskoj upravi jer nam je uvek izlazila u susret i pomagala nam“, rekla je Cvrkota.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.