Novak i Jelena Đoković otvorili vrtić u Ljubišu (VIDEO)

LJUBIŠ – Danas je otvoren vrtić u selu Ljubiš, koji je deo Predškolske ustanove Radost iz Čajetine. Otvaranju su prisustvovali Novak i Jelena Đoković, kao i pesnik Ljubivoje Ršumović. Fondacija Novak Đoković, uz podršku donatora i Opštine Čajetina, omogućila je izgradnju vrtića u koji je uloženo 12,5 miliona dinara.

Otvaranju vrtića prisustvovali su osnivači Fondacije, Jelena i Novak Đoković, zajedno sa nacionalnom direktorkom Majom Kremić, predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, direktorkom PU „Radost“ Jelenom Mitrašinović Brašanac, kao i pesnikom Ljubivojem Ršumovićem.

Vrtić
Foto: Opština Čajetina

„Mnogo sam srećan što ovom malo mestu vraćamo sjaj u njegovom najlepšem obliku. Drago mi je što će deca uživati u čarima odrastanja i igranja u prirodi, na svojoj zemlji, među svojim drugarima. Kao dete, i sam sam puno vremena proveo na Kopaoniku i svestan sam lepote takvog detinjstva“, rekao je Novak Đoković.

„Naša želja i cilj je da do 2030. godine svako dete u Srbiji ima pristup predškolskom obrazovanju, bilo da je ono stanovnik sela ili grada. U ovoj priči, koja kao misiju ima dečiju dobrobit, pobeđujemo svi. Naš tim je, zajedno sa vrtićem u Ljubišu, do sada otvorio i rekonstruisao 46 ustanova širom zemlje“, rekla je Jelena Đoković.

Fondacija je u rekonstrukciju i opremanje vrtića, u saradnji sa opštinom Čajetina, uložila 12,5 miliona dinara, od čega je direktna donacija Fondacije iznosila 9 miliona.

Milan Stamatović
Foto: Opština Čajetina

„Najsrećniji bih bio da iz ovog vrtića na svoj put uspeha krenu neki novi Ršumi i da tako pronose ime našeg Zlatibora. Kao i do sada, uložićemo naš maksimum i neprestano poboljšavati uslova života i u ovom, ali i u svim ostalim naseljima opštine Čajetina“, zaključio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Opština Čajetina

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.