Novac za uređenje poljskih puteva u Zlatiborskom okrugu

UŽICE – Grad Užice i opštine Čajetina, Nova Varoš i Priboj, našle su se među lokalnim samouoravama koje su potpisale ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede o dobijanju dela novca za uređenje poljskih puteva.

uzice panoramaGrad Užice je potpisao ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine o dodeli sredstava za revitalizaciju poljskih puteva, površine od oko 60.000 metara kvadratnih.
Izgradiće se i urediti poljski putevi u Ribavševini, Kačeru, Ljubanjama, Karanu, Biosci, Lunovom Selu, Volujcu, Trnavi, Nikojevićima, Kremnima, Staparima i Dubokom.
Ukupna vrednost radova je 16,3 miliona dinara bez PDV-a. Ministarstvo poljoprivrede će izdvojiti oko 7,7 miliona, a Grad Užice oko 8,6 miliona dinara.

Ugovorom o korišćenju sredstava za uređenje, odnosno revitalizaciju poljskih puteva, opštini Čajetina su odobrena sredstva veća od 5, 4 miliona dinara, za izvođenje radova na putevima u ukupnoj površini od 31 200 metara kvadratnih.
Opština je u obavezi da učestvuje u finansiranju radova sa najmanje 40 procenata. Ukupna vrednost investicije je oko 10,1 million dinara.
Na osnovu ovog ugovora urediće se putevi u seoskim sredinama kojima se prevozi voće, pre svega maline iz najudaljenijih delova opštine i mleko od proizvođača.

Opština Nova Varoš je potpisala ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede koje će sa oko 6,5 miliona dinara sufinansirati uređenje atarskih puteva na teritoriji Nove Varoši.
Iz budžeta lokalne samouprave biće odvojeno 5,5 miliona za sanaciju atarskih puteva. U narednom periodu sledi raspisivanje javne nabavke i odabir izvođača radova.

pribojOpština Priboj je potpisala sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine Ugovor o korišćenju sredstava za revitalizaciju poljskih puteva. Ministarstvo se obavezalo da će sufinansirati radove na području Priboja sa oko 7,2 miliona dinara. Opština Priboj finansira radove sa blizu 12 miliona. Planirano je uređenje oko 53.500 m2 površine.
U Srbiji će biti uređeno 905 kilometara poljskih puteva i komasirano više od 12 i po hektara zemljišta, saopšteno je nedavno iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine nakon potpisivanja ugovora sa predstavnicima 61 lokalne samouprave u Srbiji.Ukupna vrednost investicije iznosi 691,6 miliona dinara, prenela je Bogosavljević Bošković, naglasivši da je učešće resornog ministarstva 304 miliona dinara.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.