Novac za sufinansiranje medija još nije raspoređen u Arilju i Čajetini

ZLATIBORSKI OKRUG-Pre uvođenja vanrednog stanja, iznos od 17 miliona dinara iz užičkog budžeta je dodeljen medijima za sufinansiranje 27 projekata.Osim u Užicu, novac je raspodeljen u Kosjeriću, Požegi i Bajinoj Bašti, ali ne i u Arilju i Čajetini.

Konkurs u Arilju je raspisan 17. januara i završen je 6. februara. Međutim, komisija nije raspodelila budžetska sredstva, iako je bila u obavezi da to uradi u roku od 90 dana od završetka konkursa. Gorica Petrović, načelnica Opštinske uprave u Arilju, kaže da se sa time kasni, zbog potrebe da učesnici konkursa kompletiraju dokumentaciju, ali i zbog uvođenja vanrednog stanja, te da očekuje da će komisija to uraditi za dvadesetak dana.

– Obustavili smo postupak jer smo, kao i svi u državi, a po uvođenju vanrednog stanja, dobili nalog Ministarstva finansija o prioritetima plaćanja, a to su plate i socijalna davanja, kaže za Danas Petrović. Ona je dodala da je isto Ministarstvo, po ukidanju vanrednog stanja, uputilo novi dopis kojim je naložilo nastavak redovnih budžetskih plaćanja.

U Čajetini je konkurs završen 6. marta ali, kako je nekoliko dana kasnije uvedeno vanredno stanje, komisija nije formirana. U toj lokalnoj samoupravi navode da nije istekao rok od 90 dana od završetka konkursa i da će u tom periodu raspodeliti novac.

Danas

You may also like...