Novac iz oportuniteta za devet projekata Zlatiborskog okruga

ZLATIBORSKI OKRUG – Devet projekata iz Zlatiborskog okruga odobreno je na konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog  gonjenja.

Predškolska ustanova Užice jedina je iz Užica koja je dobila sredstava u iznosu od tri miliona dinara i njima će rekonstruisati kuhinjski deo sa pratećim prostorijama u vrtiću „Poletarac“.

Bajina Bašta je dobila sredstva za četiri projekta. Predškolska ustanova Neven dobila je sredstva u iznosu od 1, 8 miliona za projekat uređenja igrališta, OŠ „Rajak Pavićević“ za izvođenje lokalne računarske mreže oko 650 hiljada dinara, Dom zdravlja za nabavku kombija sanitetskog vozila za prevoz pacijenata na hemodijalizu oko četiri miliona dinara, a Opštinska organizacija slepih Bajina Bašta oko 119 hiljada dinara.

OŠ „Olga Grbić“ iz Kosjerića dobila je oko 1,74 miliona dinara za projekat obnove vrtića.

Opšta bolnica Prijepolje će sa 4,8 miliona dinara nabaviti aparat za anesteziju sa pacijent monitorom, a Udruženje bubrežnih bolesnika i invalida Sjenica utrošiće oko 246 hiljada dinara za nabavku opreme za odeljenje hemodijalize zdravstvenog centra u Sjenici.

Srpska pravoslavana opština Arilje je za izmeštanje palione za sveće i prodaje suvenira iz unutrašnjosti crkve Svetog Ahilija dobila dva miliona dinara.

Ministarstvo pravde je opredelilo 470 milion dinara za 150 projekata.

You may also like...