Nova vozila za Službu kućnog lečenja

UŽICE – Grad Užice je danas uručio Domu zdravlja Užice dva putnička vozila za potrebe Službe kućnog lečenja i nege. Vrednost vozila je oko dva miliona dinara.

Direktorka Doma zdravlja Užice Danijela Marinković istakla je da su vozila neophoda zbog obilaska najtežih i najstarijih pacijenata.

„Ova vozila su od značaja zbog razuđenosti terena, jer zaposleni prelaze i do 300 kilometara dnevno i obilaze više od 100 pacijenata“, rekla je Marinković.

Služba kućnog lečenja i njege sada ima ukupno pet automobila, a u njoj rade tri lekara i 13 tehničara.

„U toku je i tender za nabavku sanitetskog vozila iz donacije Ambasade Japana, a izdvojena sredstva sa ova dva vozila znatno će popraviti situaciju u službi“, naveo je direktor Zdravstvenog centra Užice Božović.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da grad od 2015. godine izdvaja oko pet miliona dinara za poboljšanje uslova u Domu zdravlja Užice.

„Pored već uloženih dva miliona u ova vozila planiramo da finansiramo i rad kardiohirurgije odnosno dolazak doktora i medicinskih sestara iz Beograda kako bi operisali, ali i obučavali zaposlene“, istakao je Petković.

 

You may also like...