Nova Varoš: Rekonstrukcija škole u završnoj fazi

Nova Varoš – Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Osnovne škole ‘’Živko Ljujić’’ u Novoj Varoši, koji su započeti krajem maja prošle godine, privode se kraju. Sanaciju škole sa svim pratećim sadržajima finansira Kancelarija za javna ulaganja sa 490 miliona dinara.

foto: www.ppmedia.rs

Rekonstrukcija gradske škole ‘’Živko Ljujić’’ sigurno je najveći projekat koji se realizuje u Novoj Varoši, posle 50 godina ta obrazovna ustanova biće po najsavremenijim standardima. Prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića, nova škola biće spremna za početak školske godine u septembru. Pored novca koji je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja i lokalna samouprava izdvojila je sredstva za njeno opremanje.

“ Opština je obezbedila novac za nove školske klupe i stolove. Imali smo nameru da kupimo pametne table i televizore za sve učinioce, raspisali smo javnu nabavku, međutim, niko se nije javio, tako da ćemo morati da je ponovimo „, navodi prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

foto: www.ppmedia.rs

Uprkos proglašenju vanrednog stanja i epidemiji korona virusa, kojoj su podlegli i mnogi neimari firme Standard invest group, radovi se odvijaju planiranom dinamikom.

“ Trenutno izvodimo radove na ventilisanoj fasadi, kontaktna je zavrsena. Radimo epoksid podove i neke zavrsne radove u parteru. Dinamika radova je dobra. Imali smo manjih problema zbog epidemije, kako zbog nabavke materijala tako i zbog obolevanja nekih radnika, ali sve u svemu, skolu cemo zavrsiti do septembra „, kaže ispred izvođača radova Vladimir Borisavljević iz firme Standard Invest group.

PP Media

You may also like...