Narodna stranka:Eksplozija u Krčagovu poslednja opomena

UŽICE-Povodom eksplozije u Krčagovu oglasila se Narodna stranka koja je nedavno podnela krivične prijave u vezi sa neregularnostima vezanim za poslovanje „Užice-gasa „,a u saopštenju su naveli da bi eklplozija i požar u naselju Krčagovo morali biti poslednja opomena za pravosudne organe i inspekcijski nadzor, da, bez daljih odlaganja, rasvetle krivična dela na koja je nedavno ukazala ova stranka.

foto.zoomue

Kako se navodi u saopštenju većina individualnih gasnih priključa, kao i merno – regulacionih stanica u Užicu izgrađene su bez građevinske, a samim tim i bez upotrebne dozvole. Iz Narodne stranke upozoravaju da je u velikom broju MRS gas je pušten bez obavljenog nadzora, što znači da nadzorni organi nisu izvršili tehnički prijem i utvrdili ispravnost gasnih objekata.
“ Reč je o krivičnim delima odgovornih lica u AD „Užice gas“ kojim su stvorili situaciju opšte opasnosti u Užicu. Osim što smo osnovano izneli tvrdnju da je „Užice gas“ mehanizam stvoren za pljačknje grada Užica, kojim je usporena gasifikacija, u krivičnoj prijavi koju smo nedavno podneli protiv Tihomira Petkovća i Miće Mićića, Tužilaštvu smo skrenuli pažlju da su gasni objekti izgrađeni nelegalno. Divlja gradnja gasne mreže stvorinla je ozbiljnu bezebedosnu opasnost i otvara ozbiljno pitanje- Da li grad Užice danas leži na tempiranoj bombi?
Deluje nemoguće i zastrašujuće, ali je istina: pored velikog broja individualnih priključaka na gas bez upotrebne dozvole, AD „Užice gas“ nema neophodnu dokumentaciju za svoje, „divlje“ izgrađene merno – regulacione stanice. Reč je i o merno-regulacionim stanicama za svih 7 kotlarnica konvertovanih sa čvrstih goriva na gas. Bez građevinske i upotrebne dozvole su i npr. merno regulacione stanice firme „Sreten Gudurić“, kompanije „Prvi partizan“, to su čak i merno – regulacione stanice za „Prvu osnovnu školu“, za osnovne škole „Slobodan Sekulić“, „Nadu Matić“, „Braća Ječmenica“. Iz tog razloga, danas ćemo podneti prijavu nadležnoj inspekciji sa zahtevom za hitan inspekcijski nadzor i preduzimanje hitnih mera pre nego što se dogodi sledeća eksplozija“,navodi se u saopštenju Narodne stranke Užice .

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.