Nova sporstka hala od sledeće godine

UŽICE – Užice će od sledeće godine imati nov prostor za fudbal, košarku, odbojku, rukometne i utakmice malog fudbala u sportskoj hali u Krčagovu. Hala će biti prilagođena i za treninge paraolimpijaca i osoba sa invaliditetom za koje je urađen pristup hali, a dugoročno se razmišlja i o nadogradnji objekta, za šta ovoga puta nije dobijeno odobrenje.

Prema rečima Nikole Maksimovića direktora JP Užice razvoj, nakon završetka radova na fasadi objekta i radova na postavljanju parketa, trenutno se radi na montaži sedećih mesta na tribinama za oko 200 gledalaca.

„U toku je i montaža sportske opreme, koševa, golova, opreme za odbojku. Takođe, radi se montaža gasnog generatora za potrebe grejanja sportske hale. Radovi na gradnji gasne kotlarnice, koštali su oko 7, 7 miliona dinara“, rekao je Maksimović.

Hala Krčagovo
Foto: Infoera

Maksimović kaže da će dva stabla biti posečena kako bi se olakšao prilaz sportskom terenu i povećala bezbednost saobraćaja u Ulici Miloša Obrenovića i najavljuje da će na prostoru oko hale i parkinga biti zasađeno novo drveće.

„Javno komunalno preduzeće „Niskogradnja“ parterno uređuje okolni prostor, vrše nasipanje tampona za parking mesta, postavljanje ivičnjaka, asfaltiranje. Parking će imati 56 novih parking mesta za automobile i tri za autobuse, za veća sportska takmičenja“, kaže Maksimović.

Završni radovi su počeli 5. septembra prošle godine, i prema rečima Maksimovića trebalo bi da budu gotovi do kraja godine. Nastavak radova sa 602.000 evra finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta novcem Evropske unije iz Evropskih fondova za izgradnju sportske infrastrukture u Srbiji. Grad Užice je u gradnju infrastrukture uložio oko 220.000 evra.

Radio Luna

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.