Nova sezona kampanje Moja Zapadna Srbija

ZAPADNA SRBIJA – Kampanja Moja Zapadna Srbija koju je pokrenula regionalna Turistička organizacija Zapadne Srbije u saradnji sa agencijom Etourism Consultin nakon velikog uspeha u prethodne dve godine nastavlja se i u 2019. godini.

Kamena Gora, foto: @dzelika_dzeli

Suština kampanje jeste kreiranje digitalnog vizuelnog sadržaja koji će kreirati sami turisti isključivo iz prvog lica, jer je to perspektiva koja će najbolje prikazati potencijalnim turistima šta oni mogu doživeti u Zapadnoj Srbiji i kako će ti doživljaj konkretno izgledati.

Turističku regiju Zapadne Srbije čine opštine Užice, Bajina Bašta, Čajetina, Nova Varoš, Prijepolje, Lučani, Sjenica, Kosjerić, Požega, Arilje i Ivanjica. Od ove godine turistička regiju Zapadna Srbija pojačao je i grad Čačak tako da u konkurenciju za nagrade ulaze i fotografije iz ovog grada i okolne Ovčarsko-kablarske klisure, Atomske Banje, Ovčar Banje i drugih znamenitih lokaliteta.

Pogled sa Mučnja na Ivanjicu, foto: Glimpses of the World

Pravila su kao i prethodnih godina. Neophodno je napraviti fotografiju ili video iz prvog lica sa Zlatibora, Zlatara, Uvca, Tare, Drine ili bilo kog drugog dela Zapadne Srbije, podelitui ih na Instagramu ili Fejsbuku pod #MojaZapadnaSrbija i osvojiti besplatni vikend u nekoj od destinacija ove regije.

Banjska stena Tara, foto: @father_.of._twins

Pored sadržaja koji kreiraju sami turisti kampanju prate i kratke video priče o malim-velikim ljudima iz Zapadne Srbije, njihovom životu i radu u regiji. U svega 60 sekundi svoje priče su do sada ispričali Željko Sredić vlasnik etno sela Gostoljublje, glumac Milan Milosavljević koji je zaštitno lice Nušićijade, Borivoje Šišović poznatiji kao „Zlatiborski žbun“, vlasnik agencije Taratours Goran Glišović. Ove godine će biti snimljeno još kratkih video priča, a prva će biti iz Arilja.

Jezero Zaovine, Tara Autor fotografije, foto: @sanioriental

Kampanja #MojaZapadnaSrbija je do sada izgenerisala više od 20.000 sjajnih fotografija i kratkih video snimaka koji prikazuju najlepše doživljaje iz Zapadne Srbije na Instagramu i Fejsbuku.

Lovačka brvnara Zlatiobr, foto: @jerkov.ivana

Ove godine kampanja traje do 15. oktobra, a na kraju će najlepša fotografija osvojiti i glavnu nagradu i sa segmentima video klipova će se naći u promotivnom spotu regije Zapadna Srbija koji će biti prikazivan na sajmovima širom sveta.

Prirodni rezervat Uvac, foto: @jovancavic

You may also like...