Nova oprema za laboratoriju Doma zdravlja

NOVA VAROŠ – Domu zdravlja u Novoj Varoši dobio je novu opremu za Službu laboratorije, dar specijalizovana beogradska firma „ELTA’90 MS“. Donacija je vredna 4,85 miliona dinara, a savremena aparatura za laboratorijsku dijagnostiku će u dobroj meri unaprediti kvalitet zdravstvenih usluga u ovom segmentu medicine.

-Zahvaljujući donatorima, služba laboratorije je od nedavno opremljena sa najsavremenijim analizatorom za urin i aparatom za biohemijske analize krvi – kaže direktor Doma zdravlja dr Branko Popović.

Foto: VAROŠKE.NET

On za „Varoške novine“ ističe da će od nove opreme benefite imati i pacijenti i zaposleni u ovoj službi. Zdravstveni osiguranici jer će za neuporedivo kraće vreme dobijati preciznije analize, a laboranti jer su im omogućeni bolji uslovi za još kvalitetniji i efikasniji rad.

-Cilj je da do kraja ove godine u potpunosti bude digitalizovana laboratorijska dijagnostika čime bi se optimalno zadovoljile potrebe naših pacijenata i time generalno dodatno podigao kvalitet zdravstvene zaštite stanovništva – naglašava dr Popović.

Inače, u Službi za laboratorijsku dijagnostiku sedmično se analizira odnosno obradi i do sedam hiljada uzoraka krvi i urina.

VAROŠKE.NET

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.