Nova oprema za Dom zdravlja u Novoj Varoši

NOVA VAROŠ – Ministarstvo zdravlja i Opština Nova Varoš donirali su, prethodnih nekoliko meseci, lokalnom Domu zdravlja opremu vrednu tri miliona dinara.

Savremena medicinska aparatura obezbeđena je za službe ginekologije, pedijatrije, dečje stomatologije, opšte prakse, hitne pomoći i laboratorije. „Zahvaljujući novoj opremi, u našoj zdravstvenoj ustanovi znatno će se podići kvalitet zdravstvene zaštite žitelja zlatarskog kraja“, rekao je za „Varoške novine“ direktor Doma zdravlja dr Branko Popović.

Ove godine, uz podršku lokalne samouprave opremljena je ginekologija, kupljena je nova ginekološka stolica za preglede i sva prateća oprema sa led reflektorom. U planu je i nabavka najsavremenijeg digitalnog video-kolposkopa za koji će sredstva obezbediti Ministarstvo zdravlja.

Iz opštinskog budžeta dopunjenja je i medicinska oprema za Službu hitne pomoći, kojoj je dodeljeno 12 specijalizovanih torbi i setovi pomagala za potrebe urgentnih stanja, po jedan novi EKG aparat dobili su dispanzer za decu i opšta praksa, a u upotrebi je i savremeni aparat za ispitivanje plućne funkcije. Novom aparaturom može se pohvaliti i laboratorija, u kojoj su instalirane dve komforne stolice za “vađenje” krvi.

Varoške novine/ZOOMUE


You may also like...