Nova kuća za malog Aleksandra(VIDEO)

UŽICE – Aleksandar Milić iz užičkog sela Drežnik dečak je koji ima mnogo želja, a nema osnovne uslove za život. On nema struju, kupatilo, sobu, ali ima najlepsi osmeh koji ne skida sa lica.

„Voleo bih da ovde bude moja soba“,ovim rečima dočekao nas je Aleksandar u jednoj od prostorija kuće koja je u izgradnji, ali zbog nedostatka novčanih sredstava njegov otac nije u mogućnosti sam da je sredi kako bi dečak imao lepše detinjstvo. Bilo je obećanja da će kuća biti urađena, ali je ostalo samo na rečima.

Aleksandar i Bogosav Milić
Foto: ZooMUE

„Javio se investitor iz Novog sada koji je obećao da će da uradi celu kuću, međutim ne znam šta se desilo. On je sve obećavao, i na kraju je prestao da je javlja. Pronašli smo firmu koja je trebala sve da radi, on je prihvatio ponudu, taj ugovor nije potpisan, tako da od toga ništa“, rekao je Aleksandrov otac Bogosav Milić.

Kuća u kojoj trenutno žive je u jako lošem stanju, krov preti da se uruši, prozori i vrata su stari, a kupatilo nema. Drugovi mu retko dolaze jer nema svoju sobu, nema mesto gde bi se igrao sa njima. Struju nemaju pa domaći neretko radi pod svećom.

„Kada dođem iz škole pošto nemam struje ne mogu da uradim domaći, pa uradim ujutru kada ustanem jer se tada vidi , a kada nešto moram da završim uveče, onda zapalim sveću, pa tako radim“, kaže dečak aleksandar Milić.

Pre nekoliko meseci Aleksandrova majka je napustila njega i njegovog oca. Pored zdravstvenog problema koji Bogosav ima, mora i sam da se brine o dečaku pa sve manje ima vremena da zaradi novac, a ulaganja u novu kuću su prevelika.

„Pored svega što smo dobili ima još dosta ulaganja, dosta stvari su nam ljudi poklonili, a li još dosta toga je potrebno. Ali polako , nadam se da ćemo nas dvojica uspeti da se uselimo u novu kuću do zime i sačekamo slavu u njoj“, dodaje Bogosav.

Aleksandrovi vršnjaci žele da imaju igračke i bicikle a njegova želja je da ima sobu plave boje i kupatilo. U toj plavoj sobi zamislio je posebno mesto na kome će se igrati sa drugarima iz škole i nada se da će mu želje biti ispunjene sa prvim dolaskom Deda mraza.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.