„Nostalgija“ u letnjem režimu (VIDEO)

MOKRA GORA – Voz Nostalgija u Mokroj Gori počeo je da prevozi putnike po letnjem režimu vožnje koji će trajati do 31. oktobra. Pored dva redovna polaska gostima su na raspolaganju i vanredni polasci, a od 1. maja uvode se i polasci starog Ćire na parnu lokomotivu.

Putovanje kroz vreme na šinama uskog koloseka može da počne. Prve prolećne dane bez kiše, u Mokroj Gori, iskoristili su i domaći i strani turisti.

Voz Nostalgija
Foto: ZooMUE

„Prvi put sam došla sa familijom i ovde je prelepo. Sve mi se dopada“,

„Zanimljivo je kako su napravili ovu prugu. Nije bilo lako to uraditi na ovakovom prostoru. Fantastično je“, kažu putnici.

Redovni polasci od 10 i 30 i 13 i 30 časova trajaće do 31. oktobra. U zavisnosti od interesovanja gostiju uvode se i vanredni polasci, a kapacitet putnika je smanjen  zbog epidemioloških mera.

„Voz saobraća na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora uz pravljenje pauza na pet vidikovaca. Cene karte je 1000 dinara za odrasle, za decu od 6 do 14 godina 500, dok deca do 6 godina ne plaćaju kartu“, rekla je Aleksandra Milutinović iz Infrastrukture železnice Srbije.

Pre pojave epidemije korona virusa svake godine Nostalgijom je putovalo u proseku oko 80 000 turista.

„Pandemija je uticala i na ovu sferu turizma. Broj gostiju se smanjio za 40 odsto, a promenila se i struktura. Pretežno smo imali domaće goste, a od ove godine imamo i malo Rusa“, zaključuje Milutinović.

Novina od ove godine biće i redovni polasci starog Ćire na parnu vuču svake subote od 1. maja. Cena karte za odrasle biće 1500 dinara, a za decu 750.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.