Nivo Đetinje stabilizovan

UŽICE-Gradski štab za vanredne situacije, na sednici održanoj u nedelju 18.maja , konstatovao je  da se nivo reke Đetinje stabilizovao. U narednim danima, u skladu sa meteorološkiom prognozom i stručnim procenama očekuje se dalji pad nivoa vode.  

 

Raspoloživa mehanizacija i ljudstvo angažovani su na  prioritetnom otklanjanju posledica poplava i bujičnih voda na  saobraćajnicama, najugroženijim seoskim područjima i klizištima na teritoriji grada. 
Apeluje se na građane da zbog moguće pojave klizišta budu izuzetno oprezni i da svaku promenu na terenu prijave Gradskom štabu za vanredne situacije.
Pozivaju se Užičani  koji su u mogućnosti da obezbede smeštaj za građane  sa poplavljenih područja  da se prijave na telefon 031 500 – 555.
Gradski štab za vanredne situacije izražava zahvalnost grupi od 48 Nikšićana koji su dopremili pomoć za najugroženije u užički Crveni krst i dali krv u Službi za transfuziju u Opštoj bolnici Užice čime su  pokazali veliku humanost i visok nivo solidarnosti sa građanima Srbije.
Po odluci štaba u ponedeljak 19.maja sve škole na području grada radiće normalno.
Gradski štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju.
Za sve informacije građani se mogu javiti na dežurne telefone Gradskog štaba za vanredne situacije: 592 413 do 21.00 čas, odnosno 592 492 u toku noći.
Gradski štab za vanredne situacije
                                                                                             
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.