Ninko Tešić: Teško vreme za poslovanje,ali prodaja raste (VIDEO)

SEVOJNO-Impol Seval je za razliku od prošle godine koja je bila jedna od uspešnijih,ove godine zabeležio pad proizvodnje od 14 odsto u odnosu na plan,ali je početak oktobra ohrabrujući što se tiče prodaje,izjavio je generalni direktor Ninko Tešić povodom 45-te godišnjice postojanja Valjaonice aluminijuma.

„Evidentno je da je pad tražnje i pad proizvodnje prisutan u svim valjaonicama u svetu.U svetu je taj pad od 20 do 25 odsto ,a kod nas 15 odsto ,što govori da smo u povoljnijoj situaciji.Prodaja je porasla u oktobru,a imamo i narudžbe za novembar i decembar ,koristeći sve prednosti u međuvremenu završenih investicionih zahvata“ ,rekao je Tešić.

Tešić je istakao da se ovog meseca završava prvi deo investicionog ciklusa ,ukupne vrednosti oko 30 miliona evra,tokom koga su izvršena ulaganja samo u valjaonički stan od 22 miliona evra.Sledi period testiranja i optimizacije ovih investicionih projekata ,kako bi se nova oprema sto pre stavila u režim rada.

„Ove godine u hladno valjanom programu ostvarili smo proizvodnju od 30 hiljada tona,dok je nivo proizvodnje u delu bojenog programa 7,8 hiljada tona ,što je za oko 5 odsto više nego prethodne godine.Za prvih 9 meseci izvezli smo robe u vrednosti od oko 76 miliona evra“ ,naveo je Tešić.

Generalni direktor Impol Sevala istakao je da je ovo teško vreme za poslovanje,ali da ova kompanija i u sličnim situacijama nije posustala.

„Uvek smo izlazili kao pobednici.Sada imamo i ugled,likvidnost,prethodno odlično poslovanje,tako da bismo loše efekte korone po naše poslovanje mogliu da savladamo,ako ova epidemiološka kriza ne potraje predugo.Ako potraje,opet je rešivo ali na drugačiji način“ ,naglašava Tešić.

U Impol Sevalu ,gde je prosečna plata oko 77 hiljada dinara ,nije bilo otpuštanja radnika ,ni smanjivanja zarada,kao ni prinudnih odmora.Prijavili su se i za program „Moja prva plata“ ,kroz koji će primiti 13 radnika bez radnog iskustva.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.