Nikog ne interesuje besplatno školovanje u inostranstvu (VIDEO)

UŽICE – Na konkurs grada Užica za stipendiranje dvoje Užičana na biznis master studijama na austalijskoj školi S P Jain School of Global Menagment, koji je istekao juče, nije se prijavio nijedan kandidat, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić.

„Da li su bili u pitanju visoki kriterijumi, nezainteresovanost ili obaveza kandidata da se vrate i pet godina rade u Užicu ne znam, ali nismo imali nijedan upit ili zahtev za pojašnjenjem, niti bilo kakvo interesovanje“, rekao je Nešić.

On je naveo da je poziv studentima, pored medija, bio upućen i preko Viber grupa koje okupljaju diplomce ekonomskih i organizacionih nauka, a kojima je konkurs bio i namenjen, kao i Udruženjima Užičana u Beogradu i Udruženju užičkih studenata.

„Razmatrali smo sa predstavnicima škole da produžimo konkurs još pet dana, ali mislim da se ništa suštinski ne bi promenilo. Mislim da ovde nije rok u pitanju, već nedovoljna atraktivnost ponude. Prosto je neverovatno da nikoga ne zainteresuje besplatno studiranje na jednom od najboljih svetskih univerziteta“, rekao je Nešić.

Prema projektu grada Užica i škole S P Jain School of Global Menagment stipendijom bi za dva kandidata bili obezbeđeni kompletni troškovi školovanja, smeštaja, prevoza i administracije u iznosu od 52 hiljade dolara, a oni bi proveli 16 meseci na studijama u kampusima u Dubaiju, Sidneju, Singapuru i na praksi u nekoj od multinacionalnih kompanija. Obaveza kandidata je bila da po završetku master studija prihvate ponuđeni posao u Užicu i rade pet godina ili da vrate novac koji je uložen u njih, ako se zaposle u nekoj inostranoj kompaniji.

 

You may also like...