Nevolje radnika u Priboju

Priboj – Trideset radnika kompanije „Nest group“ koja je poslovala u Slobodnoj zoni Priboj, duže od godinu dana, kako tvrde, nisu primili platu. Ova kompanija bavi se proizvodnjom modularnih stambenih i nestambenih objekata, a u Priboju je svoje pogone otvorila pre dve godine.

„Od decemra 2018. godine nismo primili nijednu platu. Mesecima smo radili bez dinara, kada bi pitali kad će isplatiti novac, uvek bi rekli „da će biti uskoro“. Nisu nam overene knjižice, a najteže je to što oni ne žele da nas odjave i ne možemo svoja prava da ostvarimo ni preko službe za zapošljavanje“, kaže za RINU, Predrag Nikačević koji je bio poslovođa u pogonu ove fabrike.

Međutim kako agencija RINA saznaje ni lokalna samouprava nekoliko meseci nakon dolaska ove kompanije u Slobodnu zonu nije bila zadovoljna načinom poslovanja preduzeća i raskinula je ugovor jer „Nest group“ nije ispoštovala uslove, ali zaposleni su poverovali poslodavcima nadajuću se visokoj obećanoj plati.

,,Ispostavilo se nažalost da smo mi bili u pravu. Nama su potrebni čestiti investitori, ispraznili smo taj prostor, i on će biti ponuđen sledećim investitorima koji su veoma zainteresovani za Slobodnu zonu“, kažu u lokalnoj smoupravi.

Inače, trideset radnika koji nisu bili plaćeni u kompaniji „Nest group“ imaće mogućnost da posao dobiju u jednoj od osam kompanija u Slobodnoj zoni, gde je zaposleno 500 radnika.

RINA/PPMedia

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.