Neucrtani kolektori odužili radove u Ulici 1300 kaplara (VIDEO)

UŽICE – Već deset dana traju radovi na rekonstrukciji fekalne kanalizacije u ulici 1300 kaplara, a odužili su se jer je „Vodovod“ pronašao neuctane kolektore za koje je morao iznaći rešenje.

„Počeli smo sa najtežom, završnom tačkom kolektora i naišli smo na nekoliko problema. Očekivali smo samo Urumovački potok koji je zacevljen, ali naišli smo na još tri neucrtana kolektora, ucrtali smo ih i našli smo tehničko rešenje. Nastavljamo nesmetano radove“, rekao je direktor užičkog „Vodovoda“ Duško Ljujić navodeći da je to produžilo radove za desetak dana.

On je naveo da je, inače, katastar podzemnih instalacija dosta neprecizan,  da je dosta neucrtanih instalacija, da uctanih ima bez građevinske i upotrebne dozvole i da se nailazi i na turske kanalizacije zidane ciglom, što često otežava izvođenje radova u gradu.

Sanacija Ulice 1300 kaplara je sa sanacijom Ulice Kneza Lazara potez na kome će biti rekonstruisana kolovozna konstrukcija i trotoari i izgrađena kišna i feklana kanalizacija. Ulica Kneza Lazara će nakon rekonstrukicije postati jednosmerna.

Završetak radova, koji će koštati 40 miliona dinara, očekuje u narednih mesec i po dana.

You may also like...