Nesuglasice oko budućnosti srpskog biatlona (VIDEO)

SJENICA/ZLATIBOR/BEOGRAD – Predstavnici klubova iz Sjenice i Zlatibora uputili su niz prigovora na rad aktuelnog rukovodstva Biatlon saveza Srbije. Kako kažu, drastično je opao broj reprezentativaca, a ski centar Žari u Sjenici prepušten je propadanju.

Predstavnici SK Pešter i SK Zlatibor smatraju da je nestručan rad aktuelnog rukovodstva saveza uslovio to da je sve manji broj biatlonaca u Srbiji, kao i sve manje sportista na pripremama u ski centru kod Sjenice.

„U vreme kada sam ja bio reprezentativac imali smo svakog meseca po tri nedelje priprema, imali domaće i strane trenere, dovoljan broj takmičara u svakoj kategoriji, nastupali na IBU takmičenjima. Sada smo ostali samo sa juniorima“, kaže Dejan Krsmanović, trener i bivši biatlon reprezentativac sa Zlatibora.

„Generator problema u poslednjih pet godina je Biatlon savez. Svojim nestručnim delovanjem doprineli su tome da već u provoj godini njihovog rada opadne broj takmičara, oni se bave samo ličnim interesima. Trenutan broj takmičara su dva iz Sjenice i tri sa Zlatibora, a od naredne godine neće više učestvovati ni ta tri takmičara sa Zlatibora“, smatra Almir Džeković, trener u SK Pešter.

U savezu ističu da je uzrok smanjenja broja reprezentativaca slabije inetresovanje dece za ovu vrstu sporta, kao i činjenica da je biatlon skup sport. Smatraju da klubovi treba da se bave razvojem takmičara i animiranjem dece, a ne organizacionim pitanjima.

„Pojedini klubovi koji su članovi saveza nemaju nijednog takmičara koji je registrovan u istom tom savezu. Iskreno, naši takmičari su na izuzetno skromnom nivou, mi ne uspevamo da ispunimo potrebne IBU norme“, smatra član Upravnog odbora Biatlon saveza, Miodrag Kutlešić.

„Na Sjenici se malo i politika umešala. Opština im je obezbedila besplatne treninge, imaju stazu, ali nemaju takmičare ni u skijaškom trčanju ni u biatlonu. Vidim da i na Zlatiboru ima ljudi koji su krenuli sa opstrukcijom rada saveza“, kaže Velimir Vukadin, predsednik Bitalon saveza Srbije

Kao jedno od mogućih rešenja problema iz saveza najavljuju mogućnost formiranja biatlon centra u Beogradu, čime bi se omogućilo da deca iz unutrašnjosti, koja prekidaju sa treninzima kada dođu u glavni grad na studije, nastave sa tim aktivnostima i po dolasku u Beograd.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.