Nesporazum (VIDEO)

UŽICE – Pretposlednju predstavu koju je publika gledala  na 28. Jugo9lsovenskom pozorišnom festivalu, izveli su glumci Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice. Pred publikom je bio Alebr Kami  njegovo delo “Nesporazum“, u režiji Damjana Pejanovića.

Osnov za ovu čuvenu Kamijevu dramu je priča o sinu koji je odbio da bude glava – otac porodice. Apsurdni nesporazum vodio je pravo u porodičnu katastrofu koja je razotkrila sav jad i bedu ljudske egzistencije. 

Vesna Vujošević Labović, umetnička direktorka CNP-a, kaže das u se u ovom teatru odlučili za Kamija, jer se trude da na repertoaru imaju predstave za sve ukuse publike.

Reditelj predstave, Damjan Pejanović, kaže da je Aleber Kami napisao dosta štur tekst, a na prvo čitanje čak i nezanimljiv.

U predstavi igraju Ana Vujošević, Petar Novaković, Jelena V. Đukić, Radmila Božović i Zoran Rakočević.

Autor scenografije u ovoj predstavi je Ivana Vana Prelević, dok je koreografiju , na muziku Vjere Nikolić, osmislila Tamara Vujošević Mandić.

Publika je ovoj predstavi dala ocenu 3,91, što je do sada najniža ocena.

Poslednja takmičarska predstava ovogodišnjeg festivala je “Otac, Atelje 212 iz Beograda, po tekstu Florijana Zelera, a u režiji Paola Mađelija.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.