Nešić :Vrtić na Pori biće završen do proleća

UŽICE-U vrtiću na Pori danas je počelo parterno uređenje objekta i njegove okoline.Po rečima zamenika gradonačelnika Nemanje Nešića,prvi mališani u ovaj vrtić biće upisani na proleće.

“ Puštanjem u rad vrtića na Beloj Zemlji kompletiraće se mreža predškolskih ustanova u gradu. Ono što je već sada izvesno je to da ćemo u martu naredne godine upisati  mališane u vrtić na Pori, za koji se može reći da će biti najlepši i najopremljeniji vrtić u  gradu „, rekao je Nešić.

vrtic-na-pori-720x340Vrednost te faze radova je 28 miliona dinara i taj iznos biće utrošen za parterno uređenje, asfaltiranje ulica oko vrtića, postavljanje behatona, ivičnjaka i rasvete, montažu ograde, igrališta za decu i kompletno opremanje vrtića.

Rok za završetak radova na parternom uređenju je 45 dana, a nakon toga uslediće unutrašnje opremanje objekta.Vrednost tih radova je 28 miliona dinara,dok će vrednost izgradnje celog vrtića preći 100 miliona dinara.Pored države i grada,finansiranje izgradnje pomogla je i kineska grupacija sa 330 hiljada evra.

 

 

 

You may also like...