Neradni dani za đake u narednom periodu

Za učenike osnovnih i srednjih škola, petak, 11. novembar biće neradni zbog državnog praznika Dan primirja u Prvom svetskom ratu i to je jedini neradni dan za školarce u ovom četiri meseca dugom prvom polugodištu.

Prethodnih godina u školskom kalendaru bio je predviđen jesenji raspust koji je najčešće trajao po nekoliko dana, a lane su, podsetimo, učenici imali celu nedelju odmora, pošto je Krizni štab doneo odluku da se ovaj raspust produži usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom.

foto.zoomue

Od početka ove školske godine za nadležne kovid praktično ne postoji, jer učenici nastavu pohađaju u učionicama, a sem nekoliko oglašavanja početkom septembra Ministarstvo prosvete je prestalo da objavljuje odluke Tima za škole, sa podacima o broju zaraženih učenika.

Đaci će, dakle, sa neradnim predstojećim petkom imati produženi vikend, a naredni predah imaće na zimskom raspustu.

Zimski raspust počinje u ponedeljak, 2. januara 2023. godine, a završava se u petak, 20. januara za osnovce, odnosno u petak, 13. januara za srednjoškolce.

Za učenike osnovne škole drugo polugodište počinje u ponedeljak, 23. januara, a za srednjoškolce u ponedeljak, 16. januara.

Sve đake i sredinom februara čeka petodnevni predah, a spajanjem Dana državnosti i vikenda neće ići u školu od 15. do 19. februara.

Danas

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.