Nepromenjen porez u Prijepolju

PRIJEPOLJE – Stope poreza na imovinu i zemljišta ostaće nepromenjene i naredne godine, kako se ne bi dodatno opterećivali građani i privreda, odluka je Opštinskog veća u Prijepolju.

Na današnjoj sednici, usvojen je  i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci ove godine i izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja JKP „Lim“.

– Iako to ne prati realnu situaciju na tržištu, poreske osnovice ostaće nepromenjene – istakao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić obrazlažući ovu odluku Opštinskog veća.

Veće je razmatralo i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 9 meseci ove godine. Predsednik opštine Prijepolje izrazio je zadovoljstvo punjenjem budžeta, koje je blizu 100%, dok je izvršenje oko 70%.

Prilikom razmatranja izveštaja o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja JKP „Lim“ za prvih 9 meseci ove godine, ustanovljeno je da JKP Lim posluje sa gubitkom od nešto više od 5,3 miliona dinara, što je prema rečima Dzevada Begaovića, posledica povećanja minimalne cene rada i aktuelnih cena komunalnih usluga koje ne prate poskupljenje energenata.

Takođe, za potrebe Komunalnog preduzeća, Opština će opredeliti 12 miliona dinara za nabavku traktora za zimsko održavanje puteva.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.