Neprobojan oklop (VIDEO)

POŽEGA – Sloga i Smederevo su pred 400 gledalaca odigrali utakmicu bez previše rizika, sa dosta taktičkih zadataka za igrače pa su na kraju mreže mirovale.

Može se reći da derbi nije bio lep za oko jer je bilo očigledno da su oba trenera igrala na sigurno. Smederevo koje sa klupe predvodi iskusni strateg Ljubiša Stamenković požeškoj publici se predstavila sastavom: Tošeski, Dabić, Milosavljević , Marković , Cigulajkić, Lepojević, Matić, Rajković (Petković 46’), Jovković (Mitrović 62’), Stojanović i Nikolić (Todorović 79’). Sloga je u utakmicu protiv Smedereva ušla u najjačem sastavu sa svim dosadašnjim pojačanjima, mada je i pored toga Nikitović imao problema jer Vlašić je imao smrtni slučaj u porodici dok je Plazinić dan pred utakmicu bio pod temperaturom ali su se i jedan i drugi stavili na raspolaganje šefu struke koji je odredio startnu postavu: Glintić, Marjanović, Vlašić, Nikolić, Đorđilović, Jovanović, Božić (Simović 46’ ), Nedović, Stojaković (Đukić 66’), Miroslav Stanić  (Nikola Stanić 78’) i Plazinić. Poverenje da sudi ovaj derbi dobio je Mladen Jakovljević iz Ljiga sa pomoćnicima Željkom Đurićem i Nemanjom Jovanović Džajić oba iz Uba. U Požegi je sat vremena pre početka utakmice pala lepa kiša koja je nakvasila teren, koji za razliku od prošlog kola bio u dosta boljem stanju.U uvodnim minutima Sloga imala inicijativu i igralo se više na polovini gostiju što je i bila Stamenkovićeva namera. Izdržati što duže bez primljenog gola i čekati priliku preko bronogih Nikolića i Stojanovića. Ono što je vredno pomena u prvih 45 minuta je slobodan udarac Vlašića u 17. minutu. Kapiten Smederevaca faulirao je na dvadesetdva –tri metra od svog gola raspoloženog Plazinića a slobodan udarac je izveo štoper Vlašić. Izuzetno precizan i jak udarac Toševski je sa malo muke odbranio i tako spasao svoju mrežu. Uzvratili su lepom akcijom gosti kada je Matić  proigrao Jovovića koji loptu ubacuje pred gol Sloge ali tamo nije bilo spremnog igrača Smedereva, pa Glintić nije morao da drhti. U 31. beležimo zanimljiv pokušaj Rajkovića koji je šutirao iz prve posle intervencije Glintića kada lopta završava pored desne stative. Kao što je i rečeno Smederevo sa jasnom namerom da igra čekalicu a Nikitović nijeo žele da upadne u tu zamku pa su njegovi igrači igrali bez zaletanja dok su gosti predugo kombinovali ispred svog gola. Kada se sve sumira izuzetno mršavo prvo poluvreme, bez velikih prilka, bez tečne igre i golova.

Oba trenera su izvršila po jednu izmenu na poluvremenu kada su iz igre izvukli bonus igrače Božića i Rajkovića a zanimljivo da su to bila jedina dva igrača koja do tog trenutka požutela. Dugo je u 59.minutu lopta kružila oko gola Sloge. Bez obzira što je ostao na zemlji Stojaković Smederevci su nastavila akciju da bi na kraju izuzetno loše šutirao Nikolić. Još jedan pokušaj gostiju ovoga puta preko Stojanovića ali i njegov udarac nije precizan. Minut kasnije ukazala se prilika za kontranapad domaćih, posle dosta dodavanja lopta dolazi do Plazinića ali kvalitet terena nije dozvolio napadaču Sloge bolju završnicu. Jednu od retkih prilika ako se to može nazvati tim imenom Smederevo je imalo u 83. minutu. Cigulajkić je došao iza leđa odbrane Sloge, pokušao je iz prve da proigra Stojanovića ali nije uspeo pa lopta ide u spoljni deo mreže. Najbolji i najraspoloženiji pojedinac Sloge Plazinić sasvim slučajno dolazi do izgledne prilike. Ničija lopta mu dolazi u posed, on pored dva odbrambena igrača Smedereva stvara sebi prostor za udarac u dobro postavljenog golmana Toševskog. Kada je četvrti sudija Lukić pokazao da će se igrati još 6 minuta Sloga je ostala sa 10 igrača jer se Simović povredio a Nikitović je do tada izvršio sve izmene. A onda je Jakovljević zbog preterane reakcije isključio trenera Smederevaca Ljubišu Stamenkovića. Dogodio se start nad Stojanovićem, Jakovljević nije ništa svirao a Piskavac reaguje u svom stilu pa je uz galamu sa tribina napustio teren. I pored toga što je Sloga poslednjih šest minuta bila u igračkom deficititu rezultat je ostao 0:0.  Ostaje utisak da je iskusni Stamenković želeo da uvuče Nikitovića u zonu koja njemu odgovara ali ovaj na to nije pristao. Puštao je da gosti predugo kombinuju i drže loptu na svojoj polovini, bez zaletanja pa šta bude. Na kraju derbi bez golova, bez previše uzbuđenja i podela bodova. Treneri su rekli svoje, igrači na terenu takođe što garantuje zanimljivu borbu za poziciju broj jedan Sloge i Smedereva sigurno ali i još po nekog skrivenog kandidata. Svaki bod je veoma bitan a prvenstvo je na samom početku. Moramo se osvrnuti i na delioce pravde koji su dosta dobro sudili današnji meč. Naročito glavni sudija Mladen Jakovljević koji je sa šest kartona, dva domaćinu i četiri gostima stavio do znanja da neće ništa tolerisati što nije u interesu igre. Sa dosta autoriteta i odlučnosti kod donošenja odluka. Sloga u narednom kolu putuje u Zubin Potok Mokroj Gori.

You may also like...