Neograničen broj postupaka vantelesne oplodnje, starosna granica za ženu 43 godine

SRBIJA – Republički fond za zdravstveno osguranje objavio je novo Uputstvo o lečenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom kojim se za sve bračne i vanbračne partnere predviđa neograničeni broj stimulisanih postupaka vantelesne oplodnje, kao i tri krioembriotransfera za prvo dete. Za sve parove koji su prvo dete dobili iz postupka vantelesne oplodnje obezbeđena su dva stimulisana postupka i jedan krioembriotransfer za drugo dete. Starosna granica za ženu pomerena je sa 42, na 43 godine.

Olakšan je i administrativni deo procedure, pa će se parovi koji apliciraju za VTO proces u buduće javljati samo jednoj komisiji pri kliničkim centrima kojima su teritorijalno opredeljeni, umesto nekadašnjeg prvobitnog javljanja u lokalne Fondove za zdravstveno osiguranje.

Spisak analiza potrebnih za uključivanje u postupak, kao i uputi za isti ostali su nepromenjeni. Sve informacije o samoj proceduri parovi mogu dobiti pozivom na besplatan nacionalni broj za vantelesnu oplodnju 0800 333 030 ili dolaskom u Centar za vantelesnu oplodnju koji su oformili Ministarstvo zdravlja i Fondacija Nije svejedno u saradnji sa Udruženjem Šansa za roditeljstvo.

Sve kriterijume o upućivanju na vantelesnu oplodnju, kao i spisak potrebnih analiza parovi i pojedinci mogu pronaći i na sajtu Udruženja Šansa za roditeljstvo, a sve dodatne informacije mogu dobiti pozivom na broj 061/624-5224.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.