Nenad Popović na štandu DSS u Užicu (video)

Potpredsednik DSS-a Nenad Popović rekao je u Užicu da je neophodno otvaranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom, kako bi povećali izvoz proizvoda i omogućili bolji tretman naših radnika u Rusiji  i to će biti jedna od prvih odluka ukoliko DSS dođe na vlast.

popovic dss„Srbija  mora negovati dobre ekonomske odnose sa zemljama Evrposke unije, ali se evrointegracije moraju prekinuti. Sa druge strane Srbija treba da ima institucionalne mehanizme za saradnju sa Rusijom, jer smo jedina zemlja koja ima bescarinski dogovor sa Rusijom,“ naglasio je Popović predstavljajući Užičanima politički i ekonomski program Demokratske stranke Srbije. “ Daljim srljanjem u Evropske integracije najdalje za dve godine bescarinski sporazum sa Rusijom moraće da bude ukinut“, istakao je Popović i dodao da je zahvlajujući srpskim kompanijama posao u Rusiji našlo oko 50 000 ljudi i da je bez carine izvezeno domaće robe u vrednosti od oko 150 miliona evra, a da su nova gradilišta u ovoj zemlji šansa za srpsku građevinsku industriju. Popović je rekao i da će se DSS zalagati za otvaranje otkupnih centara koji će poljoprivrednicima omogućiti da njihova roba stigne do velikih trgovina i objasnio da bi tako u Rusiju stizala puna paleta proizvoda i količine koje mogu da zadovolje veliko rusko tržište.
Kandidat za narodnog poslanika DSS-a, Branko Gavrilović podsetio je da će po uredbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju od prvog januara 2017.godine biti omogućena prodaja srpske zemlje strancima.
„Tražimo promenu te klauzule Sporazuma i jasno kažemo da srpska zemlja nije na prodaju“, rekao je Gavrilović i dodao da će, ukoliko se to ne spreči,  Srbija biti prva zemlja u kojoj će kupovina zemlje biti omogućena i pre pristupanja EU.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.