Nema zaraženih u Zlatiborskom okrugu korona virusom,nestašica zaštitnih maski

ZLATIBORSKI OKRUG-Na teritoriji Zlatiborskog okruga, koju pokriva Zdravstveni centar Užice, do danas nije bilo potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom.Tri osobe su testirane ,jedan rezultat je negativan,dok se čekaju rezultati ostala dva,rekla je za ZOOMUE epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Aleksandra Antić.

Dom zdravlja Požega odlučio je da pacijente sa infektivnim stanjima, povišenom temperaturom i kašljom, pregleda u mobilnoj klinici ispred Doma zdravlja kako bi se sprečilo mešanje sa ostalim pacijentima, pa ukoliko se pokaže da neko ima simptome novog virusa biće prebačen u Zdravstveni centar Užice.

 Što se tiče nabavke zaštitnih sredstava u užičkim državnim apotekama ograničena je prodaja prvih kontigenata hirurških maski na pet komada po osobi, ali zbog pojačane potražnje maski nema više u prodaji. 

Što se tiče mera koja je predložila Vlada zatvoreni su srpsko-crnogorski drumski granični prelazi Jabuka, Vrbnica i Godovo, a prelazi ka Bosni i Hercegovini drumski Priboj, Carevo polje, železnički Mokra Gora, a rečni Perućac.

You may also like...