(Ne)ispunjen plan (video)

POŽEGA – Sloga je jesenji deo sezone završila na trećem mestu sa 35 bodova, odmah iza Zlatibora koji ima 36 i Smedreva sa 40 osvojenih bodova.

Ovo je već četvrta sezona u kojoj Požežani, od kada su se vratili u srpskoligaško takmičenje prave odlične rezultate ali je ova sezona tiho, iz potaje naznačena kao sezona u kojoj može da se napadne prvo mesto. Sloga je dugo odolevala svim protivnicima i 14 kola nije znala za poraz. Tek u 15. su poraženi i to u najvažnijoj utakmici ove jeseni, pred domaćom publikom od direktnog konkurenta Smedereva što je na kraju i odredilo plasman na tabeli. U letnjem prelaznom roku uprava je u saradnji sa stručnim štabom radila veoma ozbiljan posao, i doveden je onaj broj igrača koji je smatran dovoljanim za napad za najviši plasman. Stigao je Čolić, Vlašić, Ristić, Stojaković kao najzvučnije pojačanje a zatim i neplanirano posle iznenadnog odlaska Tasića i golman sa internacionalnim iskustvom Milorad Nikolić. I pored toga ispostavilo se da je to nedovoljno za prezimljavanje na poziciji broj jedan.

Ono što je sigurno je da nas čeka zanimljivo proleće u srpskoj ligi zapad. Smederevo neće sedeti skrštenih ruku misleći da je sve gotovo. Za njima će, možda čak i agresivnije ići Zlatibor jer u prvom prolećnom kolu dočekuju lidera na Švajcariji i na toj utakmici grade početni optimizam, dok će Sloga iz potaje pratiti sva dešavanja i čekati svoju šansu. Tu su i ostale ekipe poput aranđelovačke Šumadije, neprimetnog ali sveprisutnog ubskog Jedinstvo tako da sledi veoma neizvesno proleće. Za igrače sledi pauza, u kojoj će nekima telefoni usijati jer ima fudbalera Sloge koji su i te kako zanimljivi drugim ekipama. Na upravi kluba je, kako reče Nikitović, da se kostur ekipe zadrži a potom i  pojača u svim linijama i onda krene u pripreme za prolećni deo.

 

You may also like...