Negativno poslovali Vodovod, Duboko, Stan i Gradska toplana

UŽICE – Članovi gradskog veća Užica prihvatili su izveštaj o poslovanju gradskih javnih preduzeća za prva tri meseca ove godine, a prema kom su, samo Vodovod, Duboko, Stan i Gradska toplana poslovali negativno. Veće je svoju saglasnost dalo i na izmene koje se odnose na godišnji program poslovanja JKP „Duboko“, kao i na izveštaj o radu u prošloj godini koji je podnela Turistička organizacija regija Zapadne Srbije.

Donesena je naredba koja utvrđuje Operativni plan odbrane od poplava za područje grada za vode II reda u ovoj godini, imenovane Komisija za sprovođenje postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine grada i Komisija za formiranje liste kandidata za članove nadzornih odbora javnih preduzeća. Izvršena je dopuna programa koji se odnosi na postavljanje manjih montažnih objekata privremenog karaktera na površinama druge namene na teritoriji grada i donesena rešenja o dodeli finansijske pomoći narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, kao i za izgradnju crkve u Krčagovu.

U delu zdravstva, raspoređena su sredstva u okviru ove budžetske pozicije i donesena rešenja i to za angažovanje oftalmologa za potrebe užičkog Zdravstvenog centra i za pokroviteljstvo humanitarne akcije „Cvet koji život znači“.

You may also like...