Nedostatak pedijatra u zdravstvenoj stanici Sevojno

SEVOJNO – S obzirom da je pedijatar u zdravstvenoj stanici Sevojno na bolovanju usled zdravstvenih problema, u ovoj gradskoj opštini javio se problem nedostatka dečjeg lekara. U Sevojnu kažu da je Domu zdravlja Užice upućen je zahtev za rešenje problema nedostatka dečjeg lekara, a tim povodom dobijeno je saopštenje koje prenosimo u celosti.

„Zbog aktuelne i naglo pogoršane epidemiološke situacije, kao i smanjenog broja izvršilaca iz razloga bolovanja od kovida 19, Dom zdravlja Užice trenutno nije u mogućnosti da zdravstvenoj stanici Sevojno obezbedi specijalistu pedijatra radi zamene pedijatra privremeno sprečenog za rad usled bolesti.

Na osnovu navedenog, svi pacijenti dečijeg uzrasta kod kojih postoji sumnja u obolevanje od kovida 19 dužni su da se jave u kovid ambulantu Dispanzera za majku i dete Doma zdravlja Užice.

Lekari službe za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika, koji su raspoređeni za rad u zdravstvenoj stanici Sevojno zbrinjavaće hitna stanja kod dece shodno članu 50 Pravilnika o načinu i postupku ostvarivanja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Napominjemo da nisu ispunjeni uslovi da lekari iz službe za zdravstenu zaštitu odraslih obavljaju poslove izabranog lekara za pedijatrijsku populaciju, sve shodno Instrukciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije“, kaže se u saopštenju OJ Doma zdravlja Užice.

(izvor: Gradska opština Sevojno)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.