Nedimović: Ministarstvo stoji uz malinare (video)

UŽICE – Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović demantovao je pojedine informacije koje su se pojavile u javnosti posle sastanaka sa malinarima i izjavio da će ministarstvo organizovati sastanak malinara i otkupljivača i da će posredovati u rešavanju svih problema vezanih za malinu.

“Na ministarstvu je da zaštiti ovu vrstu poljoprivredne  proizvodnje, jer je ona od strateškog interesa za ovu državu .Toliko ima zlonamernih špekulacija i toliko se pokušava da se mešetari proizvođačima da je to van svih granica razuma.Mogu samo da slutim kome to služi,ali moja jedina poruka je da će ministarstvo biti uz malinare”,naglasio je Nedimović posle sastanka sa poljoprivrednicima u Užicu.

Nedimović je potvrdio da je  prema podacima Poreske uprave 185 milijardi dinara dug po osnovu penzijskog,invalidskog i zdravstvenog osiguranja poljoprivrednika i demantovao da će se on naplatiti prinudnom naplatom.

“Špekulisalo se sa prinudnom naplatom i oduzimanjem oranica,što nije tačno. Bilo je prinudnih naplata ali po osnovu PDV-a,a to je “drugi par rukava”.To je ista stvar kao i sa malinom.Očito da je nekom cilj da ono što je brend Srbije pokuša da uništi.Mi to nećemo dozvoliti”,poručio je Nedimović u Užicu.

 

You may also like...