Ne drugačija, već posebna (VIDEO)

UŽICE – Sve porodice sa decom imaju nešto zajedničko – večitu borbu za malo više zajedničkog vremena. Kada je dece troje, vreme teče još brže. Ako je pritom, jedno dete drugačije i posebno, onda sve dobija i novu dimenziju, poznatu samo porodicama dece sa smetnjama u razvoju.

Onog trenutka kada vam porodica Nešić otvori vrata, već vam je jasno da ulazite u prostor u kome nikada nije dosadno… Dvanaestogodišnja Ivona , devetogodišnja Đurđa i dvogodišnji Bogdan i njihovi roditelji Bojana i Nemanja, kao i većina porodica danas, nemaju ceo dan za druženje…ali vreme koje imaju, umeju da iskoriste.

Ivona ili kako je često zovu – Nona, ima izuzetno retko genetsko oboljenje, od koga je obolelo još oko 20 ljudi u Srbiji. Ono njen i život njene porodice čini nešto drugačijim od onog na šta je većina navikla. Ivoni je možda potrebna dodatna pažnja, ali je i ona je svojom različitošću obogatila živote cele porodice…

Ivonina sestra Đurđa, kao prava devetogodišnjakinja voli da sluša muziku, da se igra, i da provodi vreme sa bratom i sestrom.

Majku Bojanu lično iskustvo podstaklo je i da napiše knjigu…u kojoj, između ostalog deli svoja znanja i emosije sa čitaocima, ali i poručuje roditeljima da su njihova osećanja u teškim situacijama sasvim prihvatljiva… Ona mogu  variraju, ali bezuslovna ljubav i pozitivna energija su ono čega kod Nešića ima u neograničenim oličinama.

 

 

You may also like...